VEGAN & GLUTEN FREE TRAVEL CAKES MASTER CLASS
MASTER CLASS ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 by PASTRY CHEF ΚΙΑΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
VEGAN & GLUTEN FREE TRAVEL CAKES
- VEGAN CHOCOLATE BROWNIE CAKE
- GLUTEN FREE COCONUT TRAVEL CAKE
Vegan Chocolate Brownie Cake
Vegan Brownies
Α
200g ζάχαρη 120g γλυκόζη 360g πουρές μήλου* 10g εκχύλισμα βανίλιας 50g καλαμποκέλαιο Β 165g αλεύρι μαλακό 100g κακάο 20-22% 8g baking powder 1g αλάτι Γ 175g chocolate chips 90g καρύδι σπασμένο |
Ανακατεύουμε το Α.
Ανακατεύουμε και κοσκινίζουμε το Β. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε το Γ. Ψήνουμε σε φόρμες σιλικόνης στους 170°C για 13’.
*Πουρές μήλου
|
Βάση brownies
140g αλεύρι μαλακό
15g κακάο 20 – 22% 5g baking powder 70g ζάχαρη demerara 1g ανθός αλατιού
55g ηλιέλαιο 40g γάλα καρύδας 5g εκχύλισμα βανίλιας |
Ανακατεύουμε και κοσκινίζουμε τα υπόλοιπα.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα μέχρι να πάρουμε μία λεία ζύμη. Ξεκουράζουμε για 20’ στο ψυγείο. Ανοίγουμε φύλλο 3mm και στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Καλύπτουμε με το μείγμα vegan brownie. Ψήνουμε στους 165°C για 30’. |
Κρέμα σοκολάτας
60g γλυκόζη
1g κόμμι guar 140g νερό 100g κρέμα καρύδας 100g γάλα καρύδας 200g σοκολάτα 60% |
Ανακατεύουμε τη γλυκόζη με το κόμμι και τα διαλύουμε στα υγρά με ένα bimmer.
Ζεσταίνουμε το μείγμα στους 85°C. Ομογενοποιούμε με τη σοκολάτα και το αφήνουμε στη συντήρηση για 12h. Αφρατεύουμε με φτερό. |
Επικάλυψη σοκολάτας
300g σοκολάτα
40g λίπος καρύδας 20g φυτικό λάδι 60g cacao nibs |
Λιώνουμε τη σοκολάτα προσθέτουμε το βούτυρο κακάο, το λάδι και τα ομογενοποιούμε.
Προσθέτουμε το καρύδι και ανακατεύουμε.
|
Gluten free Coconut Travel cake
Κέικ ινδικής καρύδας
40g βούτυρο
75g αλεύρι από καστανό ρύζι 20g αμύγδαλο πούδρα 15g άμυλο καλαμποκιού 8g baking powder 110g αυγά 30g φυτικό λάδι 60g ζάχαρη 20g γλυκόζη 5g εκχύλισμα βανίλιας 60g κύβοι καρύδας 1,5 cm |
Λιώνουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί. Ενσωματώνουμε το βούτυρο και τέλος τους κύβους καρύδας.
Για 250g ψήνουμε στους 165°C για 20’. |
Κύβοι ινδικής καρύδας
100g γλυκόζη
50g ζάχαρη 25g νερό 70g ινδική καρύδα τριμμένη 20g πούδρα αμυγδάλου |
Βράζουμε γλυκόζη, νερό και ζάχαρη στους 106°C.
Προσθέτουμε την ινδική καρύδα και το αμύγδαλο. Απλώνουμε το μείγμα να κρυώσει σε φύλλο σιλικόνης. Κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος. |
Επικάλυψη σοκολάτας
300g σοκολάτα
30g λάδι άοσμο 30g λίπος καρύδας ψυχρής έκθλιψης 40g ινδική καρύδα ψημένη |
Λιώνουμε τη σοκολάτα προσθέτουμε το βούτυρο κακάο, το λάδι και τα ομογενοποιούμε.
Προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε.
|
Ganache σοκολάτας
70g γλυκόζη
100g νερό 100g κρέμα καρύδας min 25% 200g σοκολάτα 60% |
Ανακατεύουμε τη γλυκόζη με την κρέμα και το νερό.
Ζεσταίνουμε το μείγμα στους 85°C. Ομογενοποιούμε με bimmer τη σοκολάτα και το αφήνουμε στη συντήρηση για 12h. |
Πραλίνα καρύδας
100g φουντούκι
100g ινδική καρύδα 200g σκόνη καραμέλας 175°C |
Ψήνουμε το φουντούκι στους 150°C για 18’
Ψήνουμε την καρύδα στους 150°C για 13’ Πολτοποιούμε σε ένα blender. |
ΔΕΙΤΕ ΤΟ video ΑΠΟ ΤΟ MASTER CLASS ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ YOUTUBE Hellas Pastry Chef Club
https://www.youtube.com/channel/UC0YEhY2mMA2uuQE3B9H-leQ