VEGAN & GLUTEN FREE TRAVEL CAKES MASTER CLASS


VEGAN & GLUTEN FREE TRAVEL CAKES MASTER CLASS

MASTER CLASS ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022  by PASTRY CHEF ΚΙΑΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

VEGAN & GLUTEN FREE TRAVEL CAKES

  • VEGAN CHOCOLATE BROWNIE CAKE
  • GLUTEN FREE COCONUT TRAVEL CAKE                                                

Vegan Chocolate Brownie Cake

Vegan Brownies

Α

200g ζάχαρη

120g γλυκόζη

360g πουρές μήλου*

10g εκχύλισμα βανίλιας

50g καλαμποκέλαιο

Β

165g αλεύρι μαλακό

100g κακάο 20-22%

8g baking powder

1g αλάτι

Γ

175g chocolate chips

90g καρύδι σπασμένο

Ανακατεύουμε το Α.

Ανακατεύουμε και κοσκινίζουμε το Β.

Ενώνουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε το Γ.

Ψήνουμε σε φόρμες σιλικόνης στους 170°C για 13’.

 

 

 

*Πουρές μήλου

 

220g μήλα καθαρισμένα

190g νερό

20g σπασμένος λιναρόσπορος

Πολτοποιούμε τα μήλα.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε το μείγμα.

Το αφήνουμε 10’ να ‘’σταθεί’’.

Βάση brownies

140g αλεύρι μαλακό

15g κακάο 20 – 22%

5g baking powder

70g ζάχαρη demerara

1g ανθός αλατιού

 

55g ηλιέλαιο

40g γάλα καρύδας

5g εκχύλισμα βανίλιας

Ανακατεύουμε και κοσκινίζουμε τα υπόλοιπα.

Ενώνουμε τα δύο μείγματα μέχρι να πάρουμε μία λεία ζύμη.

Ξεκουράζουμε για 20’ στο ψυγείο.

Ανοίγουμε φύλλο 3mm και στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα.

 

Καλύπτουμε με το μείγμα vegan brownie.

Ψήνουμε στους 165°C για 30’.

Κρέμα σοκολάτας

60g γλυκόζη

1g κόμμι guar

140g νερό

100g κρέμα καρύδας

100g γάλα καρύδας

200g σοκολάτα 60%

Ανακατεύουμε τη γλυκόζη με το κόμμι και τα διαλύουμε στα υγρά με ένα bimmer.

Ζεσταίνουμε το μείγμα στους 85°C.

Ομογενοποιούμε με τη σοκολάτα και το αφήνουμε στη συντήρηση για 12h.

Αφρατεύουμε με φτερό.

Επικάλυψη σοκολάτας

300g σοκολάτα

40g λίπος καρύδας

20g φυτικό λάδι

60g cacao nibs

Λιώνουμε τη σοκολάτα προσθέτουμε το βούτυρο κακάο, το λάδι και τα ομογενοποιούμε.

Προσθέτουμε το καρύδι και ανακατεύουμε.

 

Gluten free Coconut Travel cake

Κέικ ινδικής καρύδας

40g βούτυρο

75g αλεύρι από καστανό ρύζι

20g αμύγδαλο πούδρα

15g άμυλο καλαμποκιού

8g baking powder

110g αυγά

30g φυτικό λάδι

60g ζάχαρη

20g γλυκόζη

5g εκχύλισμα βανίλιας

60g κύβοι καρύδας 1,5 cm

Λιώνουμε το βούτυρο.

Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί.

Ενσωματώνουμε το βούτυρο και τέλος τους κύβους καρύδας.

 

Για 250g ψήνουμε στους 165°C για 20’.

Κύβοι ινδικής καρύδας

100g γλυκόζη

50g ζάχαρη

25g νερό

70g ινδική καρύδα τριμμένη

20g πούδρα αμυγδάλου

Βράζουμε γλυκόζη, νερό και ζάχαρη στους 106°C.

Προσθέτουμε την ινδική καρύδα και το αμύγδαλο.

Απλώνουμε το μείγμα να κρυώσει σε φύλλο σιλικόνης.

Κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος.

Επικάλυψη σοκολάτας

300g σοκολάτα

30g λάδι άοσμο

30g λίπος καρύδας ψυχρής έκθλιψης

40g ινδική καρύδα ψημένη

Λιώνουμε τη σοκολάτα προσθέτουμε το βούτυρο κακάο, το λάδι και τα ομογενοποιούμε.

Προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε.

 

Ganache σοκολάτας

70g γλυκόζη

100g νερό

100g κρέμα καρύδας min 25%

200g σοκολάτα 60%

Ανακατεύουμε τη γλυκόζη με την κρέμα και το νερό.

Ζεσταίνουμε το μείγμα στους 85°C.

Ομογενοποιούμε με bimmer τη σοκολάτα και το αφήνουμε στη συντήρηση για 12h.

Πραλίνα καρύδας

100g φουντούκι

100g ινδική καρύδα

200g σκόνη καραμέλας 175°C

Ψήνουμε το φουντούκι στους 150°C για 18’

Ψήνουμε την καρύδα στους 150°C για 13’

Πολτοποιούμε σε ένα blender.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ video ΑΠΟ ΤΟ MASTER CLASS ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ YOUTUBE Hellas Pastry Chef Club

https://www.youtube.com/channel/UC0YEhY2mMA2uuQE3B9H-leQ