ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διαγωνισμοί

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ 2020

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΔΙΑ

 • Τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

  ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΜΕ e-mail ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ & ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ & ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΤΗΡΙΟ (80€ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ. ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR Ε.Ε. 2016/679).

 

Επαλήθευση συμμετοχής

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΩΝ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΔΙΑ

 • Τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

  ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ & ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΝ ΜΕ e-mail ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΟΙΤΟΥΝ (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΞΑΜΗΝΟ ΦΟΙΤΗΣΗΣ), ΤΗΝ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ & ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΤΗΡΙΟ (20€ + 10€ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΟ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR E.E. 2016/679).

 

Επαλήθευση συμμετοχής

Όροι Διαγωνισμού

 1. Κατηγορία επαγγελματιών, δικαίωμα συμμετοχής έχουν επαγγελματίες ζαχαροπλάστες από 22 ετών έως 35 ετών (γεννημένοι από 1-1-1985 έως 31-12-1998).
 2. Στις μαθητικές κατηγορίες δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητευόμενοι δημοσίων ή ιδιωτικών σχολών ζαχαροπλαστικής & ηλικίας από 17 έως 25 ετών (γεννημένοι από 1-1-1995 έως 31-12-2003).
 3. Μαζί με την αίτηση συμμετοχής από το site της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος θα πρέπει να σταλεί φωτοτυπία του Δελτίου Ταυτότητας καθώς και φωτοτυπία του τίτλου σπουδών ζαχαροπλαστικής (αφορά τους επαγγελματίες).Οι μαθητευόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση σπουδών με ημερομηνία του τελευταίου δεκαήμερου.
 4. Ο κάθε διαγωνιζόμενος με την συμμετοχή του αποδέχεται την χρήση/συλλογή των προσωπικών του δεδομένων από την Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών για τις ανάγκες του διαγωνισμού, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία CDPR.
 5. Η Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών υποχρεούται να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα των διαγωνιζομένων μόνο για τις ανάγκες του διαγωνισμού.
 6. Η κάθε ομάδα επαγγελματιών θα πρέπει να αποτελείται από δύο (2) ζαχαροπλάστες & έναν (1) βοηθό στα προαναφερθέντα όρια ηλικίας.
 7. Στις μαθητικές κατηγορίες μπορούν να διαγωνιστούν έως δύο (2) μέλη στην κάθε ομάδα.
 8. Απαγορεύεται σε όλες τις κατηγορίες να υπάρχουν έτοιμα ή προπαρασκευασμένα μέρη.
 9. Ο εξοπλισμός που θα είναι κοινός για όλες τις ομάδες & παρέχεται από την Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος είναι ο εξής ψυγείο, κατάψυξη, τσίλερ, φούρνος, λάντζα, στρωτήρας σοκολάτας. Στους πάγκους του διαγωνισμού παρέχονται τα εξής μίξερ πάγκου (σύρμα-φτερό-γάντζο), ραβδομπλέντερ & εστία φωτιάς, τα υπόλοιπα εργαλεία, σκευή, πιάτα παρουσίασης υποχρεούνται να τα προσκομίσουν οι διαγωνιζόμενοι.
 10. Η Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών παρέχει στους διαγωνιζόμενους τα εξής υλικά Αλεύρι Μαλακό Ζαχαροπλαστικής, Σοκολάτα, Σοκολάτα Γάλακτος, Σοκολάτα Λευκή, Αυγά, Γάλα 3,5%, Κρέμα Γάλακτος 35%, Ζάχαρη Κρυσταλλική, Βούτυρο 82%. Τα υπόλοιπα υλικά υποχρεούνται να τα φέρουν οι διαγωνιζόμενοι κατ’ επιλογήν τους και βάση των συνταγών τους & του εκθέματος που θα παρουσιάσουν.
 11. Οι διαγωνιζόμενοι σε όλες τις κατηγορίες είναι υποχρεωμένοι μετά την λήξη του διαγωνισμού να παραδώσουν τον χώρο καθαρό.
 12. Οι διαγωνιζόμενες ομάδες επαγγελματιών θα έχουν στην διάθεση τους 3 ώρες στο χώρο του διαγωνισμού για την προετοιμασία μέρους των παρασκευών τους το Σάββατο 22/2/2020 και ώρες 14:00-17:00.
 13. Ο διαγωνισμός επαγγελματιών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23/2/2019 με ώρα έναρξης 10:30 και ώρα λήξεως 16:00 στα πλαίσια της έκθεσης ΑΡΤΟΖΥΜΑ 2020 & στον χώρο της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.
 14. Ανακοίνωση αποτελεσμάτων στις 17:00 την ίδια ημέρα.
 15. Σε όλες τις κατηγορίες θα πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής (πλήρης στολή ζαχαροπλάστη αποτελούμενη από μπλούζα, σκούφο, ποδιά.) γάντια μίας χρήσης, καθαρός πάγκος.(ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΛΕΣΧΕΣ ή ΣΩΜΑΤΕΙΑ).
 16. Η κριτική επιτροπή θα αποτελείτε από επτά (7) μέλη.
 17. Επόπτες του διαγωνισμού ορίζονται αποκλειστικά μέλη της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.
 18. Τα αποτελέσματα στην μαθητική κατηγορία θα ανακοινωθούν το Σάββατο 22/2/2020 και ώρα 14:30.
 19. Έπαθλα στις μαθητικές κατηγορίες 1η θέση Χρυσό μετάλλιο, 2η θέση Ασημένιο μετάλλιο, 3η θέση χάλκινο μετάλλιο & στις 3 πρώτες θέσεις θα δίνονται έπαινοι από την Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής από την Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.
 20. Έπαθλα στην επαγγελματική κατηγορία 1η θέση Χρυσό Μετάλλιο, 2η θέση Ασημένιο Μετάλλιο , 3η θέση Χάλκινο Μετάλλιο, οι τρείς (3) πρώτοι θα λάβουν έπαινο & θα εισαχθούν ως μέλη στην Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, όλοι οι διαγωνιζόμενοι της κατηγορίας θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής από την Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ (ΟΜΑΔΑ 2 +1)

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/2/2020 ώρα 10:30-16:00

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε ομαδικό επίπεδο, οι ομάδες θα αποτελούνται από δύο (2) ζαχαροπλάστες και έναν (1) βοηθό. Οι ομάδες θα διαγωνιστούν στα εξής,

 • Γλυπτό αποτελούμενο από καραμέλα, σοκολάτα & ζαχαρόπαστα συνδυαστικά & τα τρία (3) υλικά ή συνδυασμό αυτών με ελεύθερο θέμα. (διαστάσεις αναφέρονται παρακάτω στους ειδικούς όρους)
 • Δημιουργία τούρτας για γευστική δοκιμή με ελεύθερο θέμα.
 • Πιάτο Εστιατορίου αποτελούμενο από Ελληνικά προϊόντα.

*Οι ομάδες θα πρέπει να παρασκευάσουν όλα τα παραπάνω για να θεωρηθεί έγκαιρη η συμμετοχή τους.

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/2/2020 ώρα 10:30-13:30

Δημιουργικό πιάτο με Ελληνικά Προϊόντα Ελεύθερη Επιλογή του διαγωνιζόμενου.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

 1. Το έκθεμα θα πρέπει να είναι στις εξής διαστάσεις Βάση 40 εκατοστά, Πλάτος έως 50 εκατοστά, Ύψος έως 80 εκατοστά.
 2. Στο έκθεμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως τρία (3) τεχνικά στηρίγματα, τα υπόλοιπα υλικά θα πρέπει να είναι βρώσιμα.
 3. Απαγορεύεται ρητά να δίνονται οδηγίες από το κοινό που θα παρακολουθεί την διαδικασία, σε περίπτωση δύο (2) παρατηρήσεων από τους κριτές ή τους επόπτες ο διαγωνιζόμενος σε όλες τις κατηγορίες θα αποβάλλεται.
 4. Το κόστος συμμετοχής ορίζεται ως εξής

Μαθητική Κατηγορία 20 ευρώ ο βασικός διαγωνιζόμενος & 10 ευρώ σε περίπτωση που υπάρχει βοηθός.

Επαγγελματική Κατηγορία 80 ευρώ ανά ομάδα συμμέτοχης.

 1. Τα χρήματα κατατίθενται στον λογαριασμό της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης την 31/1/2020 με όνομα καταθέτη του 1ου διαγωνιζόμενου.
 2. Οι δηλώσεις συμμετοχής για όλες τις κατηγορίες θα ξεκινήσουν στις 20/11/2019 και οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 31/1/2020 από την ειδική φόρμα που θα αναρτηθεί στο επίσημο site της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.
 3. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι με την αποστολή της αίτησης τους αποδέχονται & συμφωνούν πλήρως με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDRP Ε.Ε. 2016/679).

. *Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής με υπαιτιότητα του διαγωνιζόμενου τα χρήματα δεν επιστρέφονται, σε περίπτωση ακύρωσης του διαγωνισμού με υπαιτιότητα της λέσχης τα χρήματα επιστρέφονται στο ακέραιο.