ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διαγωνισμοί

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ 2020

Όροι Διαγωνισμού

  1. Δικαίωμα συμμετοχης στην επαγγελματικη κατηγορια εχουν ολοι οι επαγγελματιες ζαχαροπλαστες, δικαίωμα στην μαθητική κατηγορια εχουν όλοι οσοι φοιτούν σε ιδιωτικές ή δημόσιες σχολες ζαχαροπλαστικης.
  2. Μαζί με την αίτηση συμμετοχής από το site της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος θα πρέπει να σταλεί φωτοτυπία του Δελτίου Ταυτότητας καθώς και φωτοτυπία του τίτλου σπουδών ζαχαροπλαστικής (αφορά τους επαγγελματίες).Οι μαθητευόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση σπουδών με ημερομηνία του τελευταίου δεκαήμερου.
  3. Ο κάθε διαγωνιζόμενος με την συμμετοχή του αποδέχεται την χρήση/συλλογή των προσωπικών του δεδομένων από την Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών για τις ανάγκες του διαγωνισμού, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία CDPR.
  4. Η Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών υποχρεούται να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα των διαγωνιζομένων μόνο για τις ανάγκες του διαγωνισμού.
  5. Η κάθε ομάδα επαγγελματιών θα πρέπει να αποτελείται από δύο (2) ζαχαροπλάστες & έναν (1) βοηθό στα προαναφερθέντα όρια ηλικίας.
  6. Στις μαθητικές κατηγορίες μπορούν να διαγωνιστούν έως δύο (2) μέλη στην κάθε ομάδα.
  7. Απαγορεύεται σε όλες τις κατηγορίες να υπάρχουν έτοιμα ή προπαρασκευασμένα μέρη.
  8. Ο εξοπλισμός που θα είναι κοινός για όλες τις ομάδες & παρέχεται από την Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος είναι ο εξής ψυγείο, κατάψυξη, τσίλερ, φούρνος, λάντζα, στρωτήρας σοκολάτας. Στους πάγκους του διαγωνισμού παρέχονται τα εξής μίξερ πάγκου (σύρμα-φτερό-γάντζο), ραβδομπλέντερ & εστία φωτιάς, τα υπόλοιπα εργαλεία, σκευή, πιάτα παρουσίασης υποχρεούνται να τα προσκομίσουν οι διαγωνιζόμενοι.
  9. Η Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών παρέχει στους διαγωνιζόμενους τα εξής υλικά Αλεύρι Μαλακό Ζαχαροπλαστικής, Σοκολάτα, Σοκολάτα Γάλακτος, Σοκολάτα Λευκή, Αυγά, Γάλα 3,5%, Κρέμα Γάλακτος 35%, Ζάχαρη Κρυσταλλική, Βούτυρο 82%. Τα υπόλοιπα υλικά υποχρεούνται να τα φέρουν οι διαγωνιζόμενοι κατ’ επιλογήν τους και βάση των συνταγών τους & του εκθέματος που θα παρουσιάσουν.
  10. Οι διαγωνιζόμενοι σε όλες τις κατηγορίες είναι υποχρεωμένοι μετά την λήξη του διαγωνισμού να παραδώσουν τον χώρο καθαρό.
  11. Οι διαγωνιζόμενες ομάδες επαγγελματιών θα έχουν στην διάθεση τους 3 ώρες στο χώρο του διαγωνισμού για την προετοιμασία μέρους των παρασκευών τους την Κυριακή 23/2/2020 και ώρες 9:00-11:00.
  12. Ο διαγωνισμός επαγγελματιών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23/2/2019 με ώρα έναρξης 11:30 και ώρα λήξεως 18:00 στα πλαίσια της έκθεσης ΑΡΤΟΖΥΜΑ 2020 & στον χώρο της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος. Ο διαγωνισμός των μαθητών θα γίνει το Σάββατο 22/2/2020 με ώρα έναρξης 11:30, οι διαγωνιζόμενοι θα διαγωνιστούν ανά 6 ομάδες και θα έχουν στη διάθεση τους 1:30 ώρα. Οι διαγωνιζόμενοι στη μαθητική κατηγορία θα ενημερωθούν με e-mail απο την Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος για την ώρα που θα διαγωνιστούν καθώς θα τηρηθεί σειρά με βάση την αποστολή της αίτησης τους.
  13. Ανακοίνωση αποτελεσμάτων στις 19:00 την ίδια ημέρα.
  14. Σε όλες τις κατηγορίες θα πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής (πλήρης στολή ζαχαροπλάστη αποτελούμενη από μπλούζα, σκούφο, ποδιά.) γάντια μίας χρήσης, καθαρός πάγκος.(ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΛΕΣΧΕΣ ή ΣΩΜΑΤΕΙΑ).
  15. Η κριτική επιτροπή θα αποτελείτε από επτά (7) μέλη.
  16. Επόπτες του διαγωνισμού ορίζονται αποκλειστικά μέλη της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.
  17. Τα αποτελέσματα στη μαθητική κατηγορία θα ανακοινωθούν την Κυριακή 23/2/2020 στις 18:30 μετά την λήξη της κατηγορίας των επαγγελματιών.
  18. Έπαθλα στις μαθητικές κατηγορίες 1η θέση Χρυσό μετάλλιο, 2η θέση Ασημένιο μετάλλιο, 3η θέση χάλκινο μετάλλιο & στις 3 πρώτες θέσεις θα δίνονται έπαινοι από την Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής από την Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.
  19. Έπαθλα στην επαγγελματική κατηγορία 1η θέση Χρυσό Μετάλλιο, 2η θέση Ασημένιο Μετάλλιο , 3η θέση Χάλκινο Μετάλλιο, οι τρείς (3) πρώτοι θα λάβουν έπαινο & θα εισαχθούν ως μέλη στην Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, όλοι οι διαγωνιζόμενοι της κατηγορίας θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής από την Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ (ΟΜΑΔΑ 2 +1)

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/2/2020 ώρα 10:30-16:00

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε ομαδικό επίπεδο, οι ομάδες θα αποτελούνται από δύο (2) ζαχαροπλάστες και έναν (1) βοηθό. Οι ομάδες θα διαγωνιστούν στα εξής,

  • Γλυπτό αποτελούμενο από καραμέλα, σοκολάτα & ζαχαρόπαστα συνδυαστικά & τα τρία (3) υλικά ή συνδυασμό αυτών με ελεύθερο θέμα. (διαστάσεις αναφέρονται παρακάτω στους ειδικούς όρους)
  • Δημιουργία τούρτας για γευστική δοκιμή με ελεύθερο θέμα.
  • Πιάτο Εστιατορίου αποτελούμενο από Ελληνικά προϊόντα.

*Οι ομάδες θα πρέπει να παρασκευάσουν όλα τα παραπάνω για να θεωρηθεί έγκαιρη η συμμετοχή τους.

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/2/2020 ώρα 10:30-13:30

Δημιουργικό πιάτο με Ελληνικά Προϊόντα Ελεύθερη Επιλογή του διαγωνιζόμενου.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

  1. Το έκθεμα θα πρέπει να είναι στις εξής διαστάσεις Βάση 40 εκατοστά, Πλάτος έως 50 εκατοστά, Ύψος έως 80 εκατοστά.
  2. Στο έκθεμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως τρία (3) τεχνικά στηρίγματα, τα υπόλοιπα υλικά θα πρέπει να είναι βρώσιμα.
  3. Απαγορεύεται ρητά να δίνονται οδηγίες από το κοινό που θα παρακολουθεί την διαδικασία, σε περίπτωση δύο (2) παρατηρήσεων από τους κριτές ή τους επόπτες ο διαγωνιζόμενος σε όλες τις κατηγορίες θα αποβάλλεται.
  4. Το κόστος συμμετοχής ορίζεται ως εξής

Μαθητική Κατηγορία 20 ευρώ ο βασικός διαγωνιζόμενος & 10 ευρώ σε περίπτωση που υπάρχει βοηθός.

Επαγγελματική Κατηγορία 80 ευρώ ανά ομάδα συμμέτοχης.

  1. Τα χρήματα κατατίθενται στον λογαριασμό της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης την 31/1/2020 με όνομα καταθέτη του 1ου διαγωνιζόμενου.
  2. Οι δηλώσεις συμμετοχής για όλες τις κατηγορίες θα ξεκινήσουν στις 20/11/2019 και οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 31/1/2020 από την ειδική φόρμα που θα αναρτηθεί στο επίσημο site της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.
  3. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι με την αποστολή της αίτησης τους αποδέχονται & συμφωνούν πλήρως με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDRP Ε.Ε. 2016/679).

. *Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής με υπαιτιότητα του διαγωνιζόμενου τα χρήματα δεν επιστρέφονται, σε περίπτωση ακύρωσης του διαγωνισμού με υπαιτιότητα της λέσχης τα χρήματα επιστρέφονται στο ακέραιο.

——————————————————————————————————————–

CONTEST TERMS

1. Professional confectioners are eligible to participate.

2. Students in public or private pastry are eligible to participate in the student categories.

3. A copy of the Identity Card as well as a copy of the Pastry Degree (for professionals) should be sent along with the application form from the site of the Association of Greek Chefs. The students will have to submit a confirmation date.

4. Each participant with his / her participation accepts the use / collection of his / her personal data by the Chef Club for the purposes of the competition, in accordance with European CDPR legislation.

5. The Chef Club is obliged to preserve the personal data of the contestants only for the purposes of the competition.

6. Contestants in all categories are required to deliver the site clean after the end of the competition.

7. Competing teams of professionals will have 3 hours available on the competition site to prepare part of their preparation on Saturday 22/2/2020 and 14: 00-17: 00.

8. Results in the student class will be announced on Saturday 22/2/2020 at 14:30.

9. Prize in the pupils’ classes 1st place Gold Medal, 2nd place Silver Medal, 3rd place Bronze Medal & the first 3 places will be given praise by the Hellenic Architects Club, all participants will receive a Certificate of Participation from the Hellenic Archipelago.

10. Prizes in the professional category 1st place Gold Medal, 2nd place Silver Medal, 3rd place Bronze Medal, the first three (3) will receive awards & will be admitted as members of the Hellenic Architectural Club, all competitors in the category will receive the Greek Chefs’ Club.

11. Competing teams of professionals will have 3 hours on site to prepare part of their preparation on Sunday 23/2/2020 and 9: 00-11: 00.

12. The competition of professionals will take place on Sunday 23/2/2019 with a start time of 11:30 and end time of 18:00 in the framework of the exhibition ARTOZYMA 2020 & at the site of the Greek Chef Club. The students’ competition will take place on Saturday 22/2/2020 with a start time of 11:30, the contestants will compete in 6 groups and will be available 1:30 pm. The contestants will be informed by e-mail from the Greek Chefs Club about the time they will be competing as a series of submissions will be made.

13. Announcement of results at 19:00 on the same day.

14. The results for the student class will be announced on Sunday 23/2/2020 at 18:30 after the class of professionals ends.

COMPETITION CATEGORIES
PROFESSIONALS (GROUP 2 +1)
SUNDAY 23/2/2020 10: 30-16: 00

The competition will be held on a group level, the teams will consist of two (2) confectioners and one (1) assistant.

The teams will compete in the following,

• Sculpture consisting of candy, chocolate & confectionery combinations and all three (3) ingredients or a combination of them with free theme. (dimensions mentioned below in the special terms)
• Create a cake for a free tasting tasting.
• Restaurant dish consisting of Greek products.
* Teams must prepare all of the above to be considered timely.

STUDENT CATEGORY
SATURDAY 22/2/2020 10: 30-13: 30
Creative Dish with Greek Products Free Contest Selection.

SPECIAL CONDITIONS FOR CATEGORY

1. The exhibit should be in the following dimensions Base 40 cm, Width up to 50 cm, Height up to 80 cm.
2. Up to three (3) technical supports may be used in the exhibit, other materials should be edible.
3. It is expressly forbidden to instruct the public to follow the procedure, in case of two (2) comments by the judges or supervisors the contestant in all categories will be eliminated.
4. The cost of participation is as follows
Student Class 20 euro basic competitor & 10 euro in case of assistant.
Professional Class 80 Euro per participant group.
5. The money is deposited in the account of the Club of Architects of Greece with the deadline of filing on 31/1/2020 with the name of the depositor of the 1st contestant.
6. Entries for all categories will start on 20/11/2019 and contestants can apply until 31/1/2020 by the special form that will be posted on the official site of the Club of Architects of Greece.
7. All contestants by submitting their application fully accept & agree with European Data Protection Law (GDRP EU 2016/679).

* In case of cancellation due to the competitor’s fault the money is not refundable, in case of cancellation of the contest with the fault of the club the money is refunded in full.