Χαλβάς Σιμιγδαλένιος


Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος  

συνταγή :

200 γρ. σιμιγδάλι χόνδρο & ψιλό

120 γρ. ηλιέλαιο η φρέσκο βούτυρο η και τα 2

150 γρ. καρύδι τρήμα

400 γρ. νερό

200 γρ. ζάχαρη

1 πορτοκάλι , το ξύσμα

κανέλα για πασπάλισμα

εκτέλεση:

Ρίχνουμε το λάδι, το σιμιγδάλι και τα καρυδιά  σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα για 30-40 λεπτά. Το αργό καβούρδισα είναι που κάνει το χαλβά λευκό. Ζεσταίνουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι αυτή να λιώσει. Μόλις συμβεί αυτό αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα και αδειάζουμε το σιρόπι αργά μέσα στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια κουτάλα, προσέχοντας να μην καούμε γιατί θα πιτσιλάει. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι και να γίνει ένα σφιχτό και στεγνό μείγμα που ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αδειάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα της αρεσκείας μας ή σε ατομικά φορμάκια και τον αφήνουμε να κρυώσει καλά. Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.