Συνταγές από την συμμετοχή της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος στο 10ο Φεστιβάλ Φιστικιού Αιγίνης
1)ΖΕΛΕ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ ΑΙΓΙΝΗΣ
ΥΛΙΚΑ
-
ΝΕΡΟ 500γρμ.
-
ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ 3 τμχ.
-
ΖΑΧΑΡΗ 50γρμ.
-
ΠΑΣΤΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ 100γρμ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
ΖΥΓΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.
-
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ ΣΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ.
-
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΚΑΛΑ.
-
ΜΟΛΙΣ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ & ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟΣΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΣΤΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ.
-
ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΠΙΜΕΡ.
-
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ 50οC.
-
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ ΚΑΛΑ & ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΠΙΜΕΡ.
-
ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΚΑΛΑ (ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ) ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΩΛ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ.
-
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ (0-5ο) ΓΙΑ 6 ΩΡΕΣ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΚΑΛΑ.
-
ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ ΠΡΙΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.
2)ΦΙΣΤΙΚΟΠΙΤΑ ΑΙΓΙΝΗΣ
ΥΛΙΚΑ
-
ΗΛΙΕΛΑΙΟ 300γρμ.
-
ΝΕΡΟ 500γρμ.
-
ΠΑΣΤΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ 100γρμ.
-
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ 480γρμ.
-
ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ 800γρμ.
-
BAKING POWDER 10γρμ.
-
ΨΥΧΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ ΑΙΓΙΝΗΣ 250γρμ. ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ.
-
ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ 1 κιλό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
ΖΥΓΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.
-
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΝΑ ΞΕΡΑΘΟΥΝ ΚΑΛΑ.
-
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΟ ΗΛΙΕΛΑΙΟ, ΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΗΝ ΠΑΣΤΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ & ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ.
-
ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΦΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ.
-
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ BAKING POWDER ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ.
-
ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΩΣ.
-
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ ΦΙΣΤΙΚΙΑ.
-
ΤΟΠΟΘΕΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΣΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΛΑΔΩΜΕΝΟ & ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 170ο ΓΙΑ 45 ΜΕ 50 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.
-
ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΡΥΟ ΣΙΡΟΠΙ.( 1κιλό ΖΑΧΑΡΗ & 1300γρμ ΓΛΥΚΟΖΗ).
3)ΤΑΡΤΑΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ ΑΙΓΙΝΗΣ
ΥΛΙΚΑ ΤΑΡΤΑΣ
-
ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΜΑΛΑΚΗ 250γρμ.
-
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ 150γρμ.
-
ΒΑΝΙΛΙΑ 1/2 ΚΟΤ.ΓΛΥΚΟΥ
-
ΑΥΓΑ 2 τμχ.
-
ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ 500γρμ.
-
BAKING POWDER 5γρμ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
ΖΥΓΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.
-
ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΕ ΤΟ ΦΤΕΡΟ ΤΗΝ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΧΝΗ & ΤΗΝ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΟΥΝ ΚΑΛΑ.
-
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ-ΕΝΑ ΤΑ ΑΥΓΑ.
-
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ BAKING POWDER ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ Η ΖΥΜΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΛΑΚΗ & ΕΥΠΛΑΣΤΗ.
-
ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΜΕ ΜΕΜΒΡΑΝΗ & ΤΟΠΟΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ.
-
ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΦΥΛΛΟ ΠΑΧΟΥΣ 2mm ΚΑΙ ΦΟΡΜΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΣΕ ΦΟΡΜΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ.
-
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180ο ΓΙΑ 25 ΜΕ 30 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ
-
ΠΑΣΤΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ 200γρμ.
-
ΖΑΧΑΡΗ 60γρμ.
-
ΑΥΓΑ 1τμχ.
-
ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΩΝ 50γρμ.
-
ΦΥΛΛΟ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ 1τμχ.
-
ΒΟΥΤΥΡΟ 82% ΛΙΠΑΡΑ 60γρμ.
-
ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 35% 300γρμ. ΜΙΣΟΧΤΥΠΗΜΕΝΗ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ
-
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΑΙΝ ΜΑΡΙ ΤΗΝ ΠΑΣΤΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ ΕΩΣ ΤΟΥΣ 40ο.
-
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ & ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 82ο.
-
ΑΠΟΣΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΙΝ ΜΑΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΛΑΚΩΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ ΖΕΛΑΤΙΝΑΣ.
-
ΜΟΛΙΣ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΙΓΜΑΤΟΣ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟΥΣ 50ο ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ, ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΠΙΜΕΡ.
-
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΥ ΜΙΣΟΧΤΥΠΗΜΕΝΗ & ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΕ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΕΛΑΦΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΡΙΖ.
-
ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ.
4)ΚΕΙΚ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ ΑΙΓΙΝΗΣ
ΥΛΙΚΑ
-
ΑΥΓΑ 500γρμ.
-
ΖΑΧΑΡΗ 700γρμ.
-
ΑΛΑΤΙ 5γρμ.
-
ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 350γρμ.
-
ΠΑΣΤΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ 400γρμ.
-
ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ 540γρμ.
-
BAKING POWDER 10γρμ.
-
ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ 200γρμ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
ΖΥΓΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.
-
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ & ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ & ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΚΑΛΑ.
-
ΑΠΟΣΣΥΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΞΕΡ & ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ & ΤΗΝ ΠΑΣΤΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ, ΑΝΑΚΑΤΕΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΜΑΡΙΖ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΟΜΟΙΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΓΜΑΤΟΣ.
-
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ BAKING POWDER ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΩΣ.
-
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.
-
ΒΑΖΟΥΜΕ Ο ΜΙΓΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ ΛΑΔΩΜΕΝΗ & ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΗ.
-
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 170οC ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ.