Παγκόσμιο Κύπελλο Ζαχαροπλαστικής 2015


 Παγκόσμιο Κύπελλο Ζαχαροπλαστικής 2015

CoupeDuMonde_BAN

Κάθε δύο χρόνια, το παγκόσμιο κύπελλο ζαχαροπλαστικής συγκεντρώνει τα καλύτερα νέα ταλέντα ζαχαροπλαστικής στον κόσμο.

Μετά από μια διαδικασία επιλογής που περιλαμβάνει περισσότερα από πενήντα εθνικούς γύρους και τέσσερις ηπειρωτικές εκδηλώσεις επιλογής στην Αφρική, την Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη, 21 ομάδες έχουν προκριθεί για τον τελικό.

Στη 17η έκδοση του Sirha – WorldHospitalityand Food Service event – θα δούμε νέα ώθηση αλλαγής πάνω από το παγκόσμιο κύπελλο ζαχαροπλαστικής 2015. Θα πρέπει να τοποθετηθούν κάτω από το σύμβολο του savoir-faire, την αριστεία, την ευγένεια, την τεχνική αρτιότητα, όλα ακόμη πιο απαραίτητα από ποτέ για να δημιουργήσουν αυτές τις πραγματικά ακόμη πιο ευφάνταστα έργα τέχνης. Ο διάσημος Ιταλός pastry chef Iginio Massari θα είναι ο επίτιμος πρόεδρος αυτής της εκδήλωσης στην οποία θα συμμετέχουν τρία νέα έθνη για πρώτη φορά: η Αλγερία, οι Φιλιππίνες και η Γουατεμάλα.

Capture-d’écran-2015-01-26-à-19.39.18-600x330

Για πρώτη φορά, οι υποψήφιοι θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα μπλοκ της σοκολάτας Valrhona και να το συμπεριλάβουν στην καλλιτεχνική δημιουργία τους από σοκολάτα. Θα χρησιμοποιήσουν δύο κομμάτια πάγου ομοίων διαστάσεων για το γλυπτό πάγου τους. Όπως στην περίπτωση για το γλυπτό από ζάχαρη, η οποία πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον το 50% από φυσητή ζάχαρη. Αυτά τα νέα στοιχεία στους κανονισμούς του διαγωνισμού αντιπροσωπεύουν μια απαιτητική τεχνική πρόκληση που θα αναδείξει την κυριότητα των σεφ ζαχαροπλαστικής .

Οι δοκιμές

3 επιδόρπια σοκολάτας

3 παγωμένα επιδόρπια φρούτων

12 όμοια γλυκά στο πιάτο

1 καλλιτεχνική δημιουργία από ζάχαρη

1 καλλιτεχνική δημιουργία από σοκολάτα

1 καλλιτεχνική δημιουργία από γλυπτό πάγου.

Νικητές του διαγωνισμού αναδείχθηκαν οι Ιταλοί, την δεύτερη θέση κατέλαβαν οι Ιάπωνες και στην τρίτη θέση βρέθηκε η ομάδα των Η.Π.Α.

Η Ιταλία κέρδισε το 14ο παγκόσμιο κύπελλο ζαχαροπλαστικής. 21 ομάδες από όλα τα μέρη του κόσμου – που αποτελούνται από ένα σεφ ζαχαροπλαστικής, έναν ειδικό στη σοκολάτα και ένα ice-maker αγωνίστηκαν μπροστά σε 2700 ενθουσιώδεις υποστηρικτές σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα. Η ομάδα με αρχηγό τον Emmanuele Forcone κέρδισε το τρόπαιο μετά από δέκα ώρες έντονου ανταγωνισμού, όπου απέδειξε την τόλμη, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία.

Αυτή είναι η 7η φορά που η Ιταλία βρίσκεται στο βάθρο. Τα προηγούμενα επιτεύγματα της χώρας περιλαμβάνουν 2 χρυσά μετάλλια (2015 – 1997), 2 ασημένια μετάλλια (2011 – 2009) και 3 χάλκινα μετάλλια (2013-2007-2001).

Ειδικά βραβεία

Το ειδικό βραβείο για «Γλυπτά Πάγου” απονέμεται στις Φιλιππίνες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για πρώτη φορά.
Το ειδικό βραβείο για “Σοκολάτες” απονέμεται στη Μαλαισία.
Το ειδικό βραβείο για το “Sugar” απονέμεται στη Δανία.
Το ειδικό βραβείο για το «ομαδικό πνεύμα» απονέμεται στη Γουατεμάλα για την αλληλεγγύη της ομάδας με μια στενή συνεργασία. Αυτή η απονομή ήταν πολύ συγκινητική, καθώς η ομάδα περιλαμβάνει ένα μέλος με περιορισμένη κινητικότητα.
Το ειδικό βραβείο για την «Καλύτερη διαφημιστική καμπάνια” απονέμεται στην Ελβετία.
Το ειδικό βραβείο για το «Καλύτερο καινοτόμο πνεύμα» απονέμεται στην Ιταλία για την δέσιμο των δημιουργιών της.
Το  βραβείο “Τύπος” απονέμεται στην Ιαπωνία για τα επιδόρπια σοκολάτας της.
Το ειδικό βραβείο για την «Καλύτερη διαφημιστική αφίσα” απονέμεται στο Μαρόκο από τους χρήστες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.