ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ


ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ

ΓΙΑ ΦΥΛΛΟ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ (ΑΕΡΟΣ)

5 κιλά αλεύρι
125γρ αλάτι
2500γρ νερό
500 γρ φυτικό μαγέρικο λίπος

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μίξερ και ανακατεύουμε με τον γάντζο στην 1η ταχύτητα για 20-22 λεπτά η για 7-8 λεπτά , αν πρόκειται για ταχυζυμοωτηριο. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20 λεπτά και στην συνεχεία την λούουμε σε κομμάτια 300-400 γρ τα οποία πλάθουμε σε μπαλάκια . βουτυρώνουμε και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά. Πιέζουμε με της παλάμες μας δίνοντας σχήμα πιάτου. Ξεκουράζουμε για αλλά 20 λεπτά . Ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα κουνώντας των πλαστή με φορά από πάνω προς τα κάτω και όχι διαγωνίως γιατί δεν θα βγει ομοιόμορφο το φύλλο. Με τις άκρες των δάχτυλων μας πεταμε στον αέρα τα φύλλα 4-5 φορές μέχρι να γίνει σαν σεντόνι ( 2 * 2,5 μ) . Διπλώνουμε στη μέση και κόβουμε στα δυο η στα τρία ανάλογα με το μέγεθος μπουγάτσας που θέλουμε. Βάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε τις άκρες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 35 λεπτά και στα μισά γυρίζουμε την μπουγάτσα από την άλλη πλευρά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑΣ

5 κιλά ΓΑΛΑ
1400 γρ ΖΑΧΑΡΗ
1499γρ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
1 πρέζα ΒΑΝΙΛΙΑ
5 τμχ ΑΥΓΑ (προαιρετικά)

Βάζουμε το ΓΑΛΑ και την ζάχαρη στους 90-100 βαθμούς Κέλσιου προσθέτοντας τα αυγά τα οποία προιγουμενος χτυπήσει να αφρατεψουν. Όταν το μείγμα αρχίσει να φουσκώνει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και στο τέλος ρίχνουμε τη βανίλια. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να πήξει και πριν το χρησιμοποιήσουμε το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΤΥΡΙΟΥ

5 κιλά ΝΕΡΟ
1500γρ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
6500γρ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ
6500γρ ΜΥΖΗΘΡΑ (προαιρετικά)

Αφήνουμε το νερό να βράση καλά. Έπειτα προσθέτουμε σιγά το σιμιγδαλι και ανακατευουμε μεχρει να πηξει το μειγμα προσεχοντας όμως να μην σβολιασει. Απλωνουμε πανω στον παγκο και αφηνουμε να κρυωσει καλα. Προσθετουμε το τυρι και χτυπαμε στο μιξερ για 3-4 λεπτα μεχρι να ομογενοποιηθει το μειγμα

ΜΠΑΝΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

+ There are no comments

Add yours