Συνταγές από την συμμετοχή της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος στο 10ο Φεστιβάλ Φιστικιού Αιγίνης


Συνταγές από την συμμετοχή της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος στο 10ο Φεστιβάλ Φιστικιού Αιγίνης

1)ΖΕΛΕ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΥΛΙΚΑ

  • ΝΕΡΟ 500γρμ.

  • ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ 3 τμχ.

  • ΖΑΧΑΡΗ 50γρμ.

  • ΠΑΣΤΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ 100γρμ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΖΥΓΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.

  • ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ ΣΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ.

  • ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΚΑΛΑ.

  • ΜΟΛΙΣ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ & ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟΣΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΣΤΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ.

  • ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΠΙΜΕΡ.

  • ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ 50οC.

  • ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ ΚΑΛΑ & ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΠΙΜΕΡ.

  • ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΚΑΛΑ (ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ) ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΩΛ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ.

  • ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ (0-5ο) ΓΙΑ 6 ΩΡΕΣ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΚΑΛΑ.

  • ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ ΠΡΙΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.

 

2)ΦΙΣΤΙΚΟΠΙΤΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΥΛΙΚΑ

  • ΗΛΙΕΛΑΙΟ 300γρμ.

  • ΝΕΡΟ 500γρμ.

  • ΠΑΣΤΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ 100γρμ.

  • ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ 480γρμ.

  • ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ 800γρμ.

  • BAKING POWDER 10γρμ.

  • ΨΥΧΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ ΑΙΓΙΝΗΣ 250γρμ. ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ.

  • ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ 1 κιλό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΖΥΓΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.

  • ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΝΑ ΞΕΡΑΘΟΥΝ ΚΑΛΑ.

  • ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΟ ΗΛΙΕΛΑΙΟ, ΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΗΝ ΠΑΣΤΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ & ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ.

  • ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΦΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ.

  • ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ BAKING POWDER ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ.

  • ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΩΣ.

  • ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ ΦΙΣΤΙΚΙΑ.

  • ΤΟΠΟΘΕΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΣΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΛΑΔΩΜΕΝΟ & ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 170ο ΓΙΑ 45 ΜΕ 50 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.

  • ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΡΥΟ ΣΙΡΟΠΙ.( 1κιλό ΖΑΧΑΡΗ & 1300γρμ ΓΛΥΚΟΖΗ).

 

3)ΤΑΡΤΑΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΥΛΙΚΑ ΤΑΡΤΑΣ

  • ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΜΑΛΑΚΗ 250γρμ.

  • ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ 150γρμ.

  • ΒΑΝΙΛΙΑ 1/2 ΚΟΤ.ΓΛΥΚΟΥ

  • ΑΥΓΑ 2 τμχ.

  • ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ 500γρμ.

  • BAKING POWDER 5γρμ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΖΥΓΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.

  • ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΕ ΤΟ ΦΤΕΡΟ ΤΗΝ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΧΝΗ & ΤΗΝ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΟΥΝ ΚΑΛΑ.

  • ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ-ΕΝΑ ΤΑ ΑΥΓΑ.

  • ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ BAKING POWDER ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ Η ΖΥΜΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΛΑΚΗ & ΕΥΠΛΑΣΤΗ.

  • ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΜΕ ΜΕΜΒΡΑΝΗ & ΤΟΠΟΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ.

  • ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΦΥΛΛΟ ΠΑΧΟΥΣ 2mm ΚΑΙ ΦΟΡΜΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΣΕ ΦΟΡΜΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ.

  • ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180ο ΓΙΑ 25 ΜΕ 30 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ

  • ΠΑΣΤΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ 200γρμ.

  • ΖΑΧΑΡΗ 60γρμ.

  • ΑΥΓΑ 1τμχ.

  • ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΩΝ 50γρμ.

  • ΦΥΛΛΟ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ 1τμχ.

  • ΒΟΥΤΥΡΟ 82% ΛΙΠΑΡΑ 60γρμ.

  • ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 35% 300γρμ. ΜΙΣΟΧΤΥΠΗΜΕΝΗ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ

  • ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΑΙΝ ΜΑΡΙ ΤΗΝ ΠΑΣΤΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ ΕΩΣ ΤΟΥΣ 40ο.

  • ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ & ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 82ο.

  • ΑΠΟΣΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΙΝ ΜΑΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΛΑΚΩΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ ΖΕΛΑΤΙΝΑΣ.

  • ΜΟΛΙΣ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΙΓΜΑΤΟΣ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟΥΣ 50ο ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ, ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΠΙΜΕΡ.

  • ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΥ ΜΙΣΟΧΤΥΠΗΜΕΝΗ & ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΕ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΕΛΑΦΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΡΙΖ.

  • ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ.

 

4)ΚΕΙΚ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΥΛΙΚΑ

  • ΑΥΓΑ 500γρμ.

  • ΖΑΧΑΡΗ 700γρμ.

  • ΑΛΑΤΙ 5γρμ.

  • ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 350γρμ.

  • ΠΑΣΤΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ 400γρμ.

  • ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ 540γρμ.

  • BAKING POWDER 10γρμ.

  • ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ 200γρμ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΖΥΓΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.

  • ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ & ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ & ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΚΑΛΑ.

  • ΑΠΟΣΣΥΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΞΕΡ & ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ & ΤΗΝ ΠΑΣΤΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ, ΑΝΑΚΑΤΕΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΜΑΡΙΖ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΟΜΟΙΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΓΜΑΤΟΣ.

  • ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ BAKING POWDER ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΩΣ.

  • ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.

  • ΒΑΖΟΥΜΕ Ο ΜΙΓΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ ΛΑΔΩΜΕΝΗ & ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΗ.

  • ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 170οC ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ.